Lage egne temaer i WordPress

Den siste tiden har jeg holdt på med å lage et tema i WordPress. Mange velger jo å kjøpe tema for å få et tema de liker med all den funksjonalitet som den måtte ha. I tillegg til support. Men kan dette gjøres selv?

Først litt bakgrunn; Jeg har hold på med webutvikling i over ett og et halvt år. Laget flere sider i html og sittet med dette daglig hele veien. Men det ikke mange vet er at det er mulig å kode nesten hva det måtte være selv. Gratis og. De fleste vet jo at WordPress er gratis i seg selv. Det skiller dem ut fra f.eks. Wix. Du må jo likevel ha et hosting miljø, og dette kan koste litt. Kjøpte selv en WordPress utgave av One.com for å få det enklest mulig.

Så over til å lage temaer. Det du trenger for å komme i gang er en lokal server som kan lese PHP og denslags. En mye brukt plattform der er XAMPP. I skrivende stund vet jeg ikke hva det str for, det får du i oppgave å finne ut av:P Uansett, den lar deg sette opp database og lese PHP på en server. Du går til localhost/prosjekt-navn(i adressefeltet i browsenen din) og det det skal lastes inn. Før du har begynt å kode vil du jo bare få en tom hvit skjerm. Så er steget kommet til å laste ned WordPress, det er enkelt, bare unzipp og legg den inn i din htdocs(der du installerte xampp, lurt å legge den rett på C:) mappe med mappenavn lik prosjekt-navn. Inne i denne mappen finner du wp_content / themes / og her: ditt nye tema.

Åpne så wordpress(forutsatt at du greide installasjonen), og gå til kontrollpanel. Deretter Utseende/temaer. Ditt tomme tema skal nå dukke opp. Her kan du velge og aktivere dette. Temaet ditt er jo fortsatt tumt. Du trenger diverse PHP filer som tilsvarer forskjellige områder på siden. Du har header.php, footer.php, front-page.php, page.php, functions.php. Den sist-nevnte er der hvor du stiller inn på innstillingene til temaet ditt. Du kan aktivere bootstrap, jquery, custom css, custom javascript og meny-feltet og mye mye mer i denne filen. Mer om template files kan leses på her: https://developer.wordpress.org/themes/basics/template-files/

Som du skjønner er det en del ting å sette seg inn i så jeg anbefaler å ta kurs i disse temaene før du begynner: HTML, CSS, Bootstrap, jquery, php og kjenne til hvordan wordpress er bygget opp.

Så fra nå av er det bare å starte å bygge. Lykke til.

Skribent: danielhoifodt

Jeg lager hjemmesider og har også kunnskaper om app-utvikling i android og ios. Jeg jobber i Netsense software services i Skien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *