Hvor vanskelig er det å lære seg programmering?

Mange folk er i sonen hvor de kanskje tenker å lære seg programmering og lurer på om de er flinke nok og smarte nok til det. Jeg skal prøve å avdekke noen sannheter rundt programmering.

Så du har kanskje lurt på å begynne å programmere. Og lurer på om det er noe for deg? Jeg kan si deg at programmering er ikke lett. Det krever mengde-trening. For å starte må du lese en bok, se et kurs på nettet eller lese dokumentasjonen på det du skal utvikle. Men øvelse gjør mester. Og etter å ha skrevet et program har du sikkert lært masse nytt. Det finnes mange typer programmering. De mest kjente metodene er funksjonell og objekt-orientert.

Men det er ikke bare å skrive kode. Det krever tenking også. Først må du kjenne til datatypene, funksjonene og strukturen på programmerings-språket. Så må du tenke at en maskin er en maskin. Den forstår bare kode. Du skiller mellom tekst, eller «string» og nummer, «number» og så har du «true» og «false». Dette er logikken bak og lager masse mulige kombinasjoner for å skrive et program. Et bilde, lydfil eller video for eksempel er ikke mer enn en «string» med en lokalisasjon til der filen ligger. På denne måten er alt bygget opp av enten tekst eller tall. Du har også symboler. $ for eksempel er starten på en variabel i PHP. Hvorfor det er sånn er bare noe som er bestemt da de bygde språket.

For å bli en flink programmerer/koder må du være flink til å holde strukur. Og ikke gi opp når det kreves 100% av din tankekraft. Jo mer du koder jo lettere blir det. Og du kan anta at en hvis funksjon vil fungere. Står du fast kan du debugge, dvs. se hvor i koden problemene oppstår. Et godt utviklet programmeringsspråk har god dokumentasjon på feilmeldinger. Feilmeldinger er ofte undervurdert av nye programmerere fordi de er ikke vant til at det ofte oppstår feil.

Koding innebærer en del matematikk. Men ikke så mye mer avansert enn det du hadde på videregående. Jeg vil si matematikk ikke er så viktig, men du må kunne regne for all del. Jo mer avansert programmet er jo mer regning.

For å begynne må du ha en plan om hva du vil lære. Vil du lære programmering innen nettsider, spill, diverse ingeniørprosjekter eller noe helt annet finnes det sikkert et kurs. Så bruk google.com og finn det du drømmer om å lage. Det er mange muligheter. Og det er det som gjør programmering så interessant.

Skribent: danielhoifodt

Jeg lager hjemmesider og har også kunnskaper om app-utvikling i android og ios. Jeg jobber i Netsense software services i Skien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *