Balansere jobb og fritid

Jeg holder på med emnet jobb og fritid nå. Og det er et veldig bredt tema. Men jeg driver jo kanal og blogg for utviklere så jeg fokuserer på hvordan det er for oss som driver med koding.

Mange ønsker å få en god jobb innen koding. Det kan være web utvikling, software utvikling og mye mer. Men hvordan balanserer man jobb og fritid. Mange starter ut med å drive med koding som hobby. Da har man kanskje noen timer å holde på med det foran pc’n etter man har kommet hjem fra jobb. Noen drømmer om å drive med noe viktig i hverdagen. Og mange jobber er viktig. Men for noen skulle koding vært levebrødet og alt i livet dems. Jeg er her for å fortelle deg om at du kan starte med koding ved siden av jobben. Sett av noen timer hver dag og ta noen nettkurs. Gode kurs finnes på udemy.com, pluralsight.com, teamtreehouse.com og mange flere. Da kan du i ro og mak sitte hjemme og lære det nyeste og hotteste innen programmering. Du kan til og med ta kurs med instruktør på skoler som codeworks.me, codeinstitute.net og mange flere. Du kan være så heldig å finne en kode skole i ditt distrikt.

Eller du kan studere. Og da finnes det sikkert mye avhengig av hvor du bor. Et studie innebærer at du har tid og kan få lån. Eller at du kan jobbe ved siden av.

En viktig side ved programmering er jobb og fritid balansen. Det lønner seg å ha noe interessant å holde på med når man kommer hjem etter en lang arbeidsdag. Og da kan ting som å være med familie, møte venner, spille pc spill, sykle gå tur eller alt mulig annet være fint. Det sies at forskjellen mellom jobb og fritid noen ganger er diffus. Men gjør deg en tjeneste, og dyrke hobbyene dine. For de er viktige og gir balanse i livet. Vennene dine er viktige, kona er viktig og barna. Et karrièremenneske kan ofte glemme dette. Og det kan føre til skilsmisse og ofte utbrenthet.

Så gi det en sjans:)

Skribent: danielhoifodt

Jeg lager hjemmesider og har også kunnskaper om app-utvikling i android og ios. Jeg jobber i Netsense software services i Skien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *