Hvordan bruker man toLowerCase riktig? Og litt om css.

Jeg skulle lage et spill. Hangman faktisk. Og så måtte jeg konvertere det de skrev inn som svar til små bokstaver. Men åssen gjøres dette?

Jeg begynte på spillet hangman. Det virket som en enkel oppgave. Men det viste seg å være mer avansert enn jeg kunne utføre, så jeg foreklet det veldig til at man skriver inn hele ord, i steden for bokstaver. Jeg har kanskje tenkt til å forsøke meg på ord-for-ord varianten, men jeg tenkte la oss gjøre det enkelt først.

Så jeg begynte med html, og det virket ganske rett frem. Når jeg begynte på css kom jeg over en vanskelig situasjon der jeg skulle sentrere en knapp. Det virket helt ubeskrivelig latterlig. Får jeg ikke senteret en knapp, når jeg greier å kode et spill? Det viste seg at det blir brukt nyere former for programmering. En knapp er et inline-element. Dvs. det legger seg ved siden av ander elementer på siden. Hvertfall, jeg måtte bruke display : flex; og justify-content : center. Så funket det. Vanlig text-align : center; funket ikke. Så når den biten var funnet ut gikk jeg over på javascript delen.

Dette ble kanskje mye annet enn det jeg skulle skrive om. Men jeg vil danne et bilde av hva jeg driver med. Etter å ha deklarert variabler og laget funskjoner som fyrte løs da jeg trykket på «OK» knappen kom jeg til at jeg vil ha svaret på ordet i hangman spillet til å kunne skrives både med store og små bokstaver. Da måtte jeg bruke toLowerCase() metoden. Som sikkert mange kjenner til. Eller hvis du er nye i programmering bør lære deg, du får helt sikkert bruk for den en gang. Den brukes ved å sette toLowerCase() etter en string. Kluet her er at du forandrer ikke på verdien til strengen for alltid. Den blir bare i små bokstaver etter metodekallet. Det satt jeg meg fast på fordi jeg først trodde jeg måtte lage en ny variabel med den «små bokstaver» varianten. Og så sette inn den nye variabelen i den hvis-løkka jeg holdet på med. Men det funket da jeg kallet toLowerCase direkte på variablen. Altså, lett å gå i baret. Spesielt for nybegynnere. Men nå har jeg lært og det vil aldri skje igjen for den funksjonen.

Hangman spillet og ander spill/apper kan sees her:

www.daniel.hoifodt.com/tester.html

Ha en fin dag!

Skribent: danielhoifodt

Jeg lager hjemmesider og har også kunnskaper om app-utvikling i android og ios. Jeg jobber i Netsense software services i Skien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *