Mine løpende erfaringer med WordPress

wp-logo

WordPress er et alternativ til å lage nettisder. Det finnes andre på markedet som Drupal, WIX, site123, web.com. Alle prøver å gjøre det lett å lage nettisde. WordPress er brukt av 75 millioner sider. Det tallet vokser antageligvis daglig. Det er speiselt mye brukt i blogg-sammenheng.

Det første steget i å få seg en nettside er å skaffe et domene. Jeg valgte å bruke one.com til dette. Det er litt variasjon i pris. Og noen domener koster flesk. Men det er fortsatt et hav av muligheter til å få seg et billig og bra domene. Men du må jo ha web-hotell også. Dette er for at filene til siden skal ha en server og en database å leve på. Det er et must. I tillegg kan du kjøpe webhotell tilpasset for wordpress. Dette er ikke et must, men kanskje en god ide om du skal lage siden i wordpress.

Når du har installert wordpress kommer du til kontrollpanel. Her har du alle innstillinger for hvordan siden skal se ut. I «innlegg» kan du legge til nye innlegg og editere nåværende. Du kan også kategorisere. Noe som er kjekt da du sikkert får en del innlegg over kommende år. I «media» har du oversikt over mediefiler. Her har du et bibliotek og mulighet for å legge til ny. I «sider» kan du legge til ny side og få en oversikt over hvor mange du har. I «kommentarer» kan du lese kommentarer som er lagt til innleggene. Videre har du «utseende», som brukes til å f.eks legge til temaer. Utvidelser brukes til å legge til plugins, noe som man ofte har bruk for. Brukere kan brukes til å legge til nye brukere. Verktøy brukes til å importere/eksportere wordpress sider. Instillinger brukes til å endre sidenvan og mye mer.

Hvis du syns dette var nyttig legg gjerne igjen en kommentar, jeg har gått fort gjennom kontrollpanelet til wordpress. WordPress lastes ned på www.worpress.org.

Ha en fin dag=)

Skribent: danielhoifodt

Jeg lager hjemmesider og har også kunnskaper om app-utvikling i android og ios. Jeg jobber i Netsense software services i Skien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *